Toughbook Delar påväg (äntligen)

Än en gång Toughbook

Som jag nu skrivit innan så har jag hittat lite prylar som jag nu vill plocka in i en av mina åldriga (uråldriga?) toughbook’s , det är min CF-18 som en gång i tiden varit hos American Arlines (japp jag såg det när jag kollade upp cdma kortet) och som det står i så sitter det ett CDMA kort i den.
s-l1600

Och då som jag skrivit innan cdma systemet inte fungerar i Sverige (ok om man nu ska försöka så kunde ev Net1 släppa in en men nja) så hittade jag ett hdspa kort på ja ni gissade rätt Ebay.

Och samtidigt när jag ändå var inne och hittade prylar så låg det också en gps installation som skulle pryda sin plats i min Gamla CF-18

Nackdelen med just cf’n är att det sitter en Pentium M processor i den, dvs teknik som har rätt många år på nacken så experiment med system som Windows 7 och 8 har visat att även om minne och grafik går att hålla på en rätt bra nivå så orkar inte processorn.

Så nu har jag skickat iväg en fråga till Henrik Sundström på Panasonic Nordic med lite frågor om att få tag på (om dom har liggande) lite gammal mjukvara om det nu går, så jag kommer hålla Er uppdaterade.

Visst hade jag hellre kört på lite nyare teknik men just Toughbook modellerna är rätt avancerade så priset blir lite där efter och ja vad ska en arbetslös fattig ex teknik-freak göra?

Så vad är planerna med mina Toughbooks?

Ja dom ska få följa med på lite äventyr i skogen, både militärt och milsim aktigt plus kunna pryda en plats i en amerikansk Polisbils replika som jag just nu planerar på www.motormaniac.se  (och eventuellt lite andra mobil lösnings planer men det får komma lite längre framåt eller hur)

Jag hoppas på ett trevligt svar från Panasonic (Har tidigare haft bra kontakter med allt från Sony till Microsoft så ja det är väl bara att hålla tummarna eller hur)

Så nu kör vi vidare och ja snart blir det lite byggbilder här på en Toughbook med det lilla extra …

Inläggsförfattare: The Gadgeteer