Smart Liv

Smart Liv

I dag har vi smarta telefoner, TV’n är rätt smart i köket så lagar vi smart mat (förhoppningsvis) Sociala är vi på Nätet (och IRL) våra läsplattor håller oss med information om vänkrets, hobbies och allt vi nu behöver veta.

smart hem

 

Jag började med det här projektet innan jul med att koppla upp diverse elförbrukare mot en TellStick, eftersom det är ett projekt som Nu ska fungera inom min ekonomiska rymd så var det den billiga modellen av just Tellstick’en så kommunikationen går bara åt ett håll, målet med detta är att utvidga och uppgradera detta till att fungera åt båda hållen, dvs instruktion –> Bekräftelse plus att systemet ska kunna göra lite mer.

Min Bil ska bli smart, eller om jag nu får säga det själv så är den redan rätt smart om jag nu får säga det själv (och det är väl just det jag nu får) .

Det är ingen konst direkt att gå ut på stan och köpa just en bil idag som är smart redan  från början, men om man nu ska jobba med att konvertera en äldre bil hur går nu det?

Polisbil

Mitt utgångsobjekt är en SAAB 9-5 från 1999 som började sitt liv som Polisbil, att jag just valt en bil nyare än 1997 är pga OBD-2 möjligheterna, vilket innebär att jag kan läsa ut olika data ur bilens eget system (rätt smart va!!) .

Eftersom jag är utvecklare så bygger jag i dagsläget egen mjukvara för att på bästa sätt dra fördel av just den informationen som jag kan tillgodogöra mig där (ja Jens of Sweden iden fast mycket mera avancerad och inriktat på konsument inte business dvs Customer Advantage Point)

Sitter idag en Parrot Asteroid Smart i bilen som kommer få del av den utveckling jag just nu jobbar med (parallellt med Surfplatte plattformen)

Komplettera det med smarta telefoner, lite smarta plattor, en del tråd och en massa trådlöst så kommer det här projektet att växa fram, utvecklas och bli just bättre och bättre

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.