Raspberry PI historien går vidare

Mina bilprojekt går vidare och som vanligt så hoppar jag rätt vilt mellan vad jag vill kan och ska göra, för förutsättningarna ändras lite då och då under projekttiden.

Det som händer just nu är att en Raspberry pi är på väg in i SAAB Instyle Projektet samtidigt som satellit telefonen har åkt ur. Mest för att just satphånen kändes att det passade bättre i en 4×4 bil än i en snabb saab och teknik kan ju ändå vara rätt trevligt.

När original stereon åkte ut ur Projekt SAAB:en så försvann en del funktioner, och även om det kan kännas löjligt att can.bus en inte uppdaterar klockan mm så är det ändå så som om det känns som om något fattas, så på agendan nu så står att få igång can-bus integration mellan raspberry och can-bus och samtidigt få lite funktion på rattknappar och annat sånt där onödigt nödvändigt som sitter i bilen, ja missförstå mig rätt men om det sitter en knapp någonstans så vill jag hemskt gärna att den ska fungera, varför sitter den där annars, nej estetik gäller inte när det krisar det ska ta mig fasen fungera… eller hur

 

Inläggsförfattare: The Gadgeteer