Jag hoppar mellan kontantkort – Fello

Jag studsar just nu mellan kontantkort, så efter en period med Hallon, Vimla (Halebop?) Comviq mfl så har jag hamnat hos Fello….

fello

Och nu blir det att känna mig för hur det nu är att vara kund hos dom (ok hade en kortare sejour med fello tidigare men nu är det allvar)

Fördelen för mig med just fello är att dom använder telias nät som ger i alla fall mig en viss säkerhet när det gäller täckning (ok kan väl också bero på att jag är läskigt gammal så jag är präglad av gamla statliga Telia tanken)

Så vad gör just då en ”gammal” man som jag med mobiltelefoner då? Efter att ha jobbat med IT sedan 1990 (hedenhös perioden när vi hamrade kod med hammare och mejsel) så har jag fastnat för mobil säker kommunikation, dvs vpn lösningar krypteringar och skrivande och då behöver man täckning och uppkopplingsmöjligheter och då jag kombinerar satellit telefoner med vanlig mobiltelefoni så ja då kan det vara rätt kul att kunna köra ett kommunikativt nät som inte kostar 26 kr per minut (ungefär som i den tidiga mobil åldern då det kostade mer med samtalet från bilen att beställa pizza’n än att betala för just denna)

Och sedan är det alltid trevligt när folk kan få kontakt eller hur….

Så nu blir det fello ett tag och lite hrm fält tester (ok det blir då mera täckning som man då får skylla på Telia då) och hur länge allt räcker när jag är ute på vad det nu än är det jag gör

 

Gadgeteer

Inläggsförfattare: The Gadgeteer