Dags för att dra igång (Satellit telefon i Bilen?)

Vad gör man när man har tråkigt, ja solen lyser mellan varven ute, vårfåglarna sjunger så det nästan gör ont i öronen men det känns ändå inte riktigt som om ja det händer något.

Varför inte försöka få in något onödigt i bilen, varför inte en Satellit telefon så om mobilnätet går ner så kan jag fortfarande beställa pizza från bilen (till ett pris högre än pizzan)

Det har varit ett tag sedan jag skrivit något här och lite saker har förändrats, bilen blev såld för att betala skatten och en ny bil har rullat in som prismässigt är billigare plus att det inte känns som ett helgerån att faktiskt meka med den.

Så telefonen blir en Qualcomm GSP1600 som påminner om dom gamla hemska telefonerna som dök upp under 90-talet ( referens till samtal dyrare än pizzan som man beställer kanske) och ett bilkit som dök upp från Ebay rätt lägligt, fördelen med satellit telefoner är att dom inte är begränsade till mobilmaster då det dom komunicerar med är ja du sa det Satelliter

Så vad gör man, jo man hittar en bra plats för att placera hårdvaran och vart det går att smyga ut antenn kabeln, sedan så är det ett ändlöst kabeldragande för att plocka in en ytterst annorlunda telefon där det också går att koppla upp din dator i hejdlösa 9600 bits/min dvs back to the 80:s igen med både utseende och hastihet.

Och då frågar man  kanske sig varför? Ja varför inte, ett klart ku projekt med zombie apokalypsen hängande över oss och säg vem vill veta hur frustrerande det kan bli att köra online pizza beställningen via 9600 bitar och se stackaren försöka ta sig genom horderna av Zombies till bilen…

Need more brain anyone? eller vad man nu säger för ett totalt huvudlöst projekt som rullar upp på www.motormaniac.se

Inläggsförfattare: The Gadgeteer