Bygger vidare på ToughBook:en

Även om tekniken är lite äldre så är det kul att få igång saker som en gång i tiden var lite top of the line,  för det är just vad Cf-18 Toughbooken var en gång i tiden.

aadda8cb5a116d1be03a2fdff2abc158

Just min är i rätt bra skick men den innehåller lite prylar som inte längre är fungerande, som till exempel ett cdma modem som inte riktigt fungerar i Sverige (om man nu inte fixar nåt special avtal med Net 1 men det känns lite långsökt)

Så det blev att sitta och söka lite på Ebay och gissa vad, jo jag hittade både ett wwan kort 3g modellen och en gps modul så nu kommer den verkligen bli fullt fungerande, enda som gnager mig lite just nu är vilket operativsystem som jag ska använda, för även om ubuntu fungerar så är det vissa funktioner som inte riktigt vill funka som just jag vill och lägger man sedan till att knappar och display snurrning (för den här går att använda som tablet också med penna)

Men ok vi får se vad jag hittar på, hade funderingar på att fixa en dockningsstation till bilen och bygga en kul mobil lösning på www.motormaniac.se  eventuellt genom att bygga någon sorts polis liknande billösning men det får vi se om det blir något av den saken, enda projektbil som jag har just nu är en Alfa Romeo 156 och den lär behöva en hel del kärlek innan det blir något av den ….

men nu är det att vänta ett tag på att saker ska levereras för det är en nackdel med ebay mellan varven att det kan ta ett litet tag innan prylarna dyker upp, men den som väntar på något gott sägs det får oftast vänta,…. för länge

Men snart har jag nåt att skruva med och det känns riktigt trevligt (ok jag har inget jobb men har i alla fall något att göra, nån som behöver en tekniker?)

Inläggsförfattare: The Gadgeteer