I-Blason + Nexus 5 (återanvändning)

Återanvända Nexus 5

Eftersom jag kör hårt med att återanvända gammal IT utrustning så kör jag fortfarande med min Nexus 5:a, jo det är faktiskt av praktiska själ (jag är fasen fattigare än en kyrkråtta) så blir det att blåsa liv i lite av dom saker jag hittar i skåp och lådor plus komplettera med lite saker för att göra lite skillnad.

ibla

I det här fallet ett ”skal” från i-blason. En bra sak med prylar som börjar bli lite gamla är att man kan hitta tillbehör på utförsäljning, ja ok kanske inte för gammla då dom troligen bara poppar upp på Blocket, tradera eller Ebay men i det här fallet så blev det E-bay så åldern på telefonen är lite på gränsen om jag nu ska vara petnoga.

Så med operativsystem från Copperhead (med lite omskriven kod för att kunna uppdatera telefonen då dom slutat med utvecklingen) så har jag nu en hållbar skyddad krypterad telefon inför den förestående resan till Chile (går att läsa på engelska om det på TripStyle.se )

copperheados-1024x520

En av dom saker som jag fortfarande försöker få lite ordning på när det gäller just Chile resan är kontantkort för just mobilen , det ser rätt annorlunda ut i Chile jämfört med här när man kommer till operatörer och vad som fungerar just där.

Men det kommer naturligtvis bli klart intressant att testa lite utrustning (även om den är begagnad ) just där eller hur samtidigt som frugan hälsar på släktingar och vänner.

Setupen med utrustning just nu är följande,

Dator – Panasonic Toughbook CF-19 (en Core 2 duo version som ska funka för just skrivande)

Läsplatta – Panasonic Toughpad JT-B1 (tålig som ….)

Telefon – Nexus 5 + I-blason hardshell Copperhead OS

Ok det kan fortfarande förändras men bas setupen ser just nu ut så, resan kommer att starta på Lucia och målet är att skriva varje dag , här blir det om hur det ser ut tekniskt just nu i Chile och på dom andra siterna så blir det ämnes inriktat …

Japp nu kör vi

Inläggsförfattare: The Gadgeteer