Att titta på film och tv hemma lockar mer än att gå på bio

Att titta på film och tv hemma lockar mer än att gå på bio

Att gå på bio är inte samma sak som det var förr. Det är inte längre lika mysigt att sitta i en salong fylld med människor och smaska förväntansfullt på popcorn genom den, ofta, underhållande bioreklamen. Nu för tiden är faktiskt vanligare att ett biobesök ger upphov till irritation och det är därför inte konstigt att fler av oss väljer att titta på film, och självklart tv, hemma. Faktum är att både utbudet och kvaliteten är mycket bättre i tv-soffan – oavsett om du tittar på en köpfilm, hyrfilm eller på nätet.

 

Variation och mer personligt

Förväntningarna på att få sätta sig i soffan eller sängen för att se sitt favoritprogram eller film är lika stora och lika avslappnade som när man förr gick på bio. Idag kan vi välja att titta på tv:n, på datorn eller surfplattan och vi kan tack vare alla play-kanaler titta på tvsända program och filmer när vi vill. Man behöver inte längre sitta uppe sent för att se sportmästerskap, konserter och presskonferenser när de visas live från en annan tidszon, man kan helt enkelt följa dem på morgonen när man vaknar. Däremot behöver de som tycker som att följa skidsport inte sitta upp särskilt sent för att följa kommande skid-VM. Det hålls nämligen i Lahti, Finland (som ligger en timme före svensk tid), och det svenska landslaget laddar för fullt . Tyvärr är inte de svenska herrarna förhandstippade enligt betting sajterna och oddsen för att Calle Halfvarsson vinner fristilen är 67,00.

https://stocksnap.io/photo/EUHWI21QMF

Vid sidan av alla sportsändningar ökar streamingtjänster som Netflix sina utbud. Enligt den senaste statistiken ökade det amerikanska företaget sin omsättning med hela 35 % under det sista kvartalet 2016 och att företaget växer resulterar i att ett stort antal nya filmer och serier kommer komma ut under våren. Från och med 2018 kommer man även kunna ta med sig sin streamingtjänst utomlands. Det innebär att om man vill titta på favoritfilmen eller serien när man sitter på stranden eller i en alpstuga kan man göra det utan att gå miste om det svenska utbudet.

 

Intresset för svensk film rasar

https://pixabay.com/no/popkorn-cinema-billett-filmen-1433332/

Även om intresset för film ökar inkluderar det inte svensk film. SF har de senaste åren märkt ett minskat intresse för svenskproducerad film. Däremot ökar intresset för svenska skådespelare och svenska regissörer. En av de eftertraktade svenska skådespelerskorna är Alica Vikander. Efter att ha vunnit en Oscar för bästa kvinnliga biroll i The Danish girl och spelat mot bland annat Matt Damon i den senaste Bourne-filmen tar hon sig an kultrollen som Lara Croft.

En annan svensk som det har gått väldigt bra för är regissören David Sandberg. Han och hans fru Lotta Losten uppmärksammades för sina kortfilmer som de spelade in på fritiden och 2016 gjorde han Hollywooddebut med skräckfilmen ”Lights out”. Näst på schemat för Jönköpingssonen är fortsättningen på skräckfilmen Annabelle (som kommer heta Annabelle 2) som har premiär i USA i augusti.
 

Inläggsförfattare: The Gadgeteer