3 VR-HEADSET FÖR JUST DIN BUDGET

3 VR-Headset För Just Din Budget

Som med all annan ny teknologi får man snart en känsla av att vara vilse i junglen när man ska försöka komma på vad man ska välja. Detta gäller även VR-headsets. VR, som står för Virtual Reality (Virtuell Verklighet) är en ganska ny teknologi som bygger på att fördjupa en i en digitalt utformad värld. Syftet är att ge användaren en känsla av att befinna sig just i den världen som mjukvaran är utformad för. Vanligen innebär detta dator- och TV-spel. Även vissa filmer går att se med hjälp av VR, vilket kan ge en riktigt häftigt upplevelse! Du kan även få en känsla av att du sitter vid ett black-jack bord i Las Vegas genom att spela live casino med hjälp av headsetet. Vare sig du har PC, spelkonsol eller smartphone så finns det ett VR-headset för dig!

Oculus Rift – Detta är kanske det mesta kända VR-headsetet, eller VR-glasögonen som vissa kallar det. Det började genom en kickstarter-kampanj för att senare köpas upp av medie-jätten Facebook. Detta är definitivt ett av de VR-headset som kan ge dig den mest total upplevelsen på marknaden just nu, och kan passa dig som vill ha det bästa. Men allt är inte guld och gröna skogar. För att kunna få ut det mesta av hårdvaran, så behöver du även en dator av modell bättre. Enligt rekommendation så krävs GTX 1060 / Radeon RX 480 eller bättre grafikkort samt Intel i5-4590 eller bättre processor så det kan bli väldigt dyrt om man inte redan har en grym PC. Själva headsetet går även det på runt 6500:-.

Sony Playstation VR – Med den omedelbara fördelen att detta headset är designat för att användas med ditt PlayStation behövs inga stora hål brännas i plånboken. Du behöver dock även en hel del accessoarer till ditt PlayStation, så som en Playstation Camera och Playstation Move kontroller. Detta kan vara headsetet för dig som vill fokusera på spel utan spräcka budgeten helt. Headsetet kostar runt 4000:-, men glöm inte bort de accessoarer som krävs!

Samsung Gear VR – För dig som mest vill doppa tårna i VR-träsket och se vad det handlar om så har Samsung ett väldigt bra och billigt alternativ. Detta headset är utvecklat i samarbete med Oculus och riktar sig mot smartphones. Självklart kan man inte förvänta sig samma prestanda från sin smartphone som av en bra PC eller konsol men VR-upplevelsen finns verkligen där! Headsetet går på runt 800:- och en kontroll går på drygt 400:- vilket gör det i särklass det billigaste alternativet just nu.

Inläggsförfattare: The Gadgeteer