Wix ett hemsidesverktyg med det lilla Extra

WIX

Att skapa en egen plats på nätet det är mer regel än undantag nu för tiden, men om intresset att skapa från noll och skriva egen kod inte riktigt fungerar, för ärligt det är inte alltid lätt att få det att se bra ut samtidigt som det ska fungera med en massa trevliga funktioner också.

Ja varför inte prova WIX.com?

wix-logo

Ett bra ställe att börja, och varför inte registrera ett gratis konto och prova först innan Du bestämmer dig, för dem har ett gratis alternativ som man senare kan utvidga med mer funktioner och kopplingar till egen domän. Processen att registrera sig är snabb och enkel, skriv in e-post adress och lösenord eller välj att registrera via Facebook eller Google +

intro

 

Och sedan är det bara att logga in och börja resan med att skapa sitt eget lilla krypin på nätet, en av fördelarna med just WIX är alla valmöjligheter och färdiga funktioner som finns tillgängliga direkt när man börjar att designa sin webbplats (för idag handlar det inte om att det bara är en sida på nätet, nej oftast vill man göra lite mera som presenterar just det Du eller Jag vill förmedla till dem som nu vill läsa där ute på nätet om vad Vi nu skriver om.)

Min första erfarenhet av WIX var faktiskt via ett kundprojekt som jag hade för några år sedan, jag fick i uppdrag att skapa en webb-shop för kunden på enklast möjliga sätt där kunden senare själv skulle kunna gå in och göra ändringar utan att behöva lära sig koda eller sätta sig in i webbutvecklings världen, så efter att ha börjat just med gratis alternativet och byggt strukturen kring så kunde Vi så småningom knyta fler funktioner och sidor till kundens site tills alla var nöjda, och jag kunde senare lämna över projektet till kunden och den som senare ansvarade för driften utan att behöva oroa mig för att ha komplicerat något i onödan

Just enkelheten och tillgången till funktioner som ger det där lilla extra inte bara för Dig utan också för dina besökare oavsett om det är att skräddarsy ett färdigt tema så det passar eller om det är att dra och placera fler funktioner på dina sidor tills allt fungerar som det ska.

Så vilka valmöjligheter har man då, ja förutom gratis alternativet?

Connect Domain + Wix-Bookings (9.08 EUR/mån)

Det allra enklaste paketet kopplar en domän till ditt konto, vilket gör din sida klart lättare att hitta på nätet (när du hittar just rätt namn som sticker ut eller hur) just det paketet ger också möjligheter att använda boknings-tjänsten (om du tillexempel erbjuder tjänster eller annat) och online betalningar, just det paketet innehåller fortfarande en wix-logo som visas som reklam på din sida.

Men det är inte bara funktioner och domän som blir bättre med paketet nej man får mer lagringsutrymme och trafik till sin site men läs gärna mer på wix sida för att se exakt vad paketet innehåller.

Premium paket

Naturligtvis så finns det fler alternativ, men som jag skrivit ovan så är det bättre att surfa in själv och se vad som erbjuds när det gäller funktionalitet och utrymme.

 

Verktyg.

Som kund hos Wix har man också tillgång till bra verktyg, bland annat om man vill skapa en SEO (SEO Search Engine Optimation eller sökmotor optimering som det heter på Svenska, dvs. verktyg för att Google, Bing och andra sökställen ska hitta åt Dig) rapport utan att blanda in dyra konsulter och kanske ge en hint om vad att göra för att synas lite extra på nätet (syns man inte så finns man inte eller hur) och varför inte ta en titt i ”APP Market” för att hitta endera gratis appar för sidan eller kommersiella dito för att ge besökare en unik upplevelse.

Naturligtvis så finns det funktioner och appar som kopplar ihop det hela med just din favorit/er när det gäller Sociala nätverk och möjligheter att hålla kontakten med besökarna.

 

Personlig sida och/eller företag, hobby, Intresse!

Oavsett om det du bygger är en sida för dig själv, familjen det lilla eller stora företaget eller din hobby så går det att göra hos WIX på ett enkelt sätt utan att det behöver kosta allt för mycket, för naturligtvis så är gratis alternativet begränsat när det gäller funktioner men det är upp till användaren vad man nu vill skapa, för just valmöjligheten är styrkan med tjänsten och det är bara fantasin som sätter begränsningarna för vad som går att göra.

Som jag skrivit en bit upp så började min egen erfarenhet av Wix med ett kundprojekt som skulle skapas på enklast möjliga sätt, och det var ett tag sedan. Nu när jag går in så möts jag av massor med nya funktioner och möjligheter att skapa, skräddarsy optimera och skapa något unikt, där första steget faktiskt är Gratis, så varför inte ge det ett försök?