Wish för bra för att vara sant?

Wish

Ja det är nog få som missat den massiva reklamen för billiga prylar från ett otal kinesiska leverantörer, och ännu färre lär ha missat PostNords fight med allt från avgifter till tullar.

Och eftersom jag skrivit en hel del om Ebay som är på sätt och vis min oas för klart onödigt nödvändiga prylar som jag bygger om bygger på och bygger runt så är det knappast mer än rätt att skriva lite om Wish och do wishes come true.

Naturligtvis har jag beställt några små saker tidigare därifrån, men har funderat rätt mycket om det verkligen var värt det!

Vad menar jag nu med det, Wish använder sig av klart aggressiv marknadsföring och har man varit där inne så har dom verkligen köpt en stor del reklam plats hos Google, för i princip varje annons på sidorna man senare surfar in på har en eller två produkter från wish, och det blir knappast bättre om du av någon anledning låter dom skicka push noticer.

Men det är bara en del av problemet med wish, för börjar man titta på det man får så är det snart klart att ja man får det man betalar för och ibland inte ens det.

För hur förklarar man ”rea” erbjudandet som på ytan verkar vara en cheapoo mediaspelare för bilen med specar för vad den klarar av men som till slut egentligen är en USB laddare för bilen, att sedan priset indikerar att det är för billigt spelar ingen roll, nej vilseledande någon?

Nej jag tror inte man får stekta sparvar gratis men om man säljer en Gris i en säck så vill jag gärna att man redovisar skicket på Grisen och inte på gården som grisen föddes upp på eller det kanske bara är jag.

Eller konkursutförsäljningen av Huawei telefoner med kompletta specar igen som visar sig vara ett skärmskydd i klar usel kvalitet, så fär man det man önskar sig, nej du får ett kinderägg där någon ätit upp chokladen och lämnat kvar leksaken utan anvisning hur den ska sättas ihop, men med en komplett redovisning om hur chokladen smakade.

Eller var det bara en bild av både choklad och leksak fast med en bitter eftersmak av ….

Inläggsförfattare: The Gadgeteer