Toughbook CF-18 äntligen med GPS

Så äntligen så har min gamla cf-18 toughbook fått GPS och edge modem, ja du som läser kanske förstår att det här är gammal teknik som jag nu plocka ihop, ja det blir lite återvinning då priset för en ny sån här klart överstiger mina egna finanser (japp Toughbooken är rätt dyr men väl värd pengarna om man nu har behov av en sån)

s-l1600

Naturligtvis så finns det ett men, för att få fart på den gamla processorn så försöker jag nu hitta ett registrerbart windows xp-tablet serienummer för celeron tekniken i den här är inte så snabb att det fungerar med windows 7 (eller nyare)

Visst kan man experimentera med Linux men då tappar jag en hel del av den funktion som finns som lite extra godis med snabbknappar och annat så det får bli XP

aadda8cb5a116d1be03a2fdff2abc158

Naturligtvis så sitter jag ute på Ebay och tittar på andra enheter i produktportföljen (och naturligtvis Panasonic.se’s hemsida) för det finns så mycket jag skulle nu vilja ha, en Toughpad som fungerar både i fält som hemma plus i bilen (jag kör i jobb i Uniform plus som hobby så det finns alltid plats för något som tål att användas utanför dom 4 väggarna hemma)

Så vad händer härnäst? Ska försöka kontakta Panasonic (har mest haft positiva erfarenheter av Panasonic) och se om det finns någon möjlighet att hitta ett serienummer som passar en klart utdaterad dator, evm vet vad som finns i gömmorna 🙂 och sedan blir det att installera och konfigurera plus naturligtvis felsöka och försöka hitta lösningar så det kan fungera för det jag tänkt, dvs taktisk planering gps och kanske live rapporter från fältet under en så här långt varm sommar.

Så nu kommer det hända en hel del mer saker här på prylparadiset och ja det ska återvinnas en hel del.

Har Du något gammalt som du vill se fungera igen och hamna här så hör av dig till mig på prylparadiset

Post Author: The Gadgeteer