Sony SWR10 igen

Fick svar från SonyMobile’s Helpdesk till slut och det visade sig att det finns nickel i ”spännet” till Swr10:an

Sony-SmartBand-SWR10_6-640x329

Svaret jag nu fick från SonyMobile kändes inte riktigt rätt, jag vet att jag har en viss känslighet mot nickel (vilket är ovanligare om du är man än kvinna, mest beroende på att män oftast bär mindre smycken)

och svaret blev:

Dear Jan,

Thank you for contacting Sony Xperia Support.

There can be a small amount of nickel in the metal pin for the Sony SmartBand SWR10. Some users might be very sensitive to nickel, we recommend them to contact a doctor if any health-related problems are experienced after using the SWR10.

For any sponsor related questions, please use the e–mail below.

spons.nordic@sonymobile.com

Kind Regards,
Didrik

Sony Xperia Support, SE.

Ja dom hänvisar till att jag ska gå till min läkare, ok det har jag gjort och fått det konstaterat men vad hjälper detta deras produkt nu då, för jag hittar ingenstans på förpackningen en varning om att det kan finnas risk för nickel i just produkten.

Det hela är lite synd för jag tycker bra om just Sony’s produkter oavsett om det gäller mobiltelefoner (jag hade Ericsson/SonyEricsson som huvudkund under 90 talet upp till 2000 när jag jobbade för Xerox och hade ett avtal om att inte yppa företagshemligheter på den tiden , jobbade mot deras future Development department.

Sedan testade Vi här på prylparadiset en hel del Sony produkter som immediate Future i England skickade snällt till oss

Ja i alla fall  nu så har jag ett smartband jag inte direkt kan bära på mig vilket är synd plus att min egen utveckling av just kompatibla appar till SonyMobile ligger lite på is då jag inte direkt kan testa saker live, ja det är lite synd, i en perfekt värld så hade jag haft en Z3 en swr30 eller swr50 och en jäkla massa kul. I en Perfekt värld…

Janne

Post Author: The Gadgeteer