SJ och nätverk (eller är det nätvärk)

Då har jag åkt en massa tåg och även om  Comviq var ovilliga att hjälpa en kompis så fick det bli ett backup kontantkort från dom ändå för nej jag litar inte på SJ’s nätverk .

sj internet

 

För ok nu är det gratis för alla, men hur länge räcker potten på tåget? Inte så länge och helst inte om man som jag tar sig genom halva Sverige per tåg, ok att det troligen är ny pott vid tågbytet (eller ok det har jag ingen aning om då det trådlösa på norrlandståget inte fungerade för mig) men det är alltid bra att vara förutseende, och den här gången så blev det Comviq som fick sköta backupen.

Så på plats på tåget så åker den sedvanliga laptopen upp och det blir att logga in för att se vad som händer på dom sociala medierna (hmm Socialt Medium är det en tekniker som kan väcka till liv uråldrig utrustning?) och kolla mailen var 3:e minut som man nu ska i dom här infomedialt högpresterande tiderna, lägger man sedan till lite film och musik så springer tiden iväg när tåget dunkade fram

Eftersom jag ville testa hur ett internt 3G modem skulle fungera (rätt skönt att slippa usb donglar) så inser jag snabbt att det modem som jag tänkt lita på är liite uråldrigt långsamt,

icon72_1

 

Det är ett Option Icon II som jag plockat isär plockat in PCI-e kortet i min Dell E4310 och kört så det nästan ryker, anledningen är väl som Ni kanske sett på sidan att jag inte direkt har en testkassa som tillåter nåt större spenderande så jag tar det jag nu har och försöker få det att fungera .

Och visst fungerade det även om det hade kunnat vara lite snabbare , men har rensat mina föräldrar bra att ha lådor och eftersom dom har en förmåga att få nya usb stickor lite då och då när dom tecknar nya abb så kanske åter resan blir något snabbare nätmässigt

Så nu är jag i Norrland, området på kartan där bredband betyder extra breda hängslen, ska se om det finns tillstymmelse till teknik här och om Comviq vill Hjälpa en kompis

Post Author: The Gadgeteer