Recension: Final Fantasy VII Crisis Core PSP

Jag har under en veckas tid spelat Crisis Core frenetiskt sedan jag köpte det måndagen veckan efter releasen, och jag har bara ett inledande ord för det här spelet: WOW  

Filmsekvenserna är i exakt samma kvalitet som filmen Final Fantasy VII: Advent Children med en detaljrikedom aldrig tidigare sedd i ett PSP spel.

Det här spelet visar av den otroliga potentialen som aldrig setts hos en PSP innan och det glädjer mig att en så storslagen speltitel har väckt liv i min gamla mediaspelare igen.

I spelet följer du karaktären Zach som är en andra rangens SOLDIER (en slags elitstyrka inom företagets militär) i företaget Shinra. Han akompanjerar första rangs SOLDIER’n Angeal som är en god vän till Zach och tillsammans så kommer de att intrasslas i Shinras problem.

Zach Fair 

Zach Fair under det tidiga skedet i spelet.

Slagsmåls systemet har gjorts om för det här spelet till en lite annorlunda upplevelse ifrån det turbaserade som existerade innan.

En sak som kan bli lite irriterande är att om du precis slagits på ett område, går därifrån och kommer tillbaka är att du får slåss om igen mot fienderna du nyss slagit……

Du kommer under spelets gång få en skräddarsydd berättelse som inte slutar att förvåna från början till slut med ett antal uppdrag som ger en lite större sidestory och du som spelat Final Fantasy VII till PSone kommer att känna igen bl.a en ung yuffie och tifa i spelet.

För alla som är förtjusta i en väldigt snyggt gjord handhållen rpg för att ha skoj under en resa eller dylikt ska klart köpa det här.

Plus (+)

  • Snygg grafik
  • Bra kampsystem
  • Förtrollande story
  • Bra Musik

Minus (-):

  • stundtals repetetiv

Betyg: 9/10

Grafik: 8/10

Ljud: 9/10

Spelbarhet: 9/10

Hållbarhet: 9/10

final_fantasy_crisis_core_psp angleas

Post Author: The Gadgeteer