MediaMarkt Student shopping

Grabben flyttar hemifrån för att läsa på Högskolan och då känns det rätt simpelt att skicka med den stackars 14″ tjocktv som suttit och hållit honom med underhållning sedan hans 15 års dag ( i kombination med laptop, sony ps2, psp, xbox, mm)

Så för att överaska honom så styrdes bilen mot Lund och MediaMarkt för att inköpa en skärm som kan bistå studentrummet med nöje, spelglädje och underhållning.

Vi siktade på en 24″ skärm med HDMI , VGA och DVI portar, men som vanligt när något är på infobladet till ett bra pris så var det naturligtvis slut när vi kom fram.

Så hur löste vi då problemet, jo det blev en Packard Bell skärm på 22″ som bara har VGA port, men med lite ”trollande” så löstes det problemet rätt snabbt.

Den här skärmen ligger väldigt bra till i pris, 990 kr är inte dåligt och med 5ms uppdatering och widescreen format så fungerar den bra till både film och spel (om man inte är för kräsen) , på minus sidan är väl att den bara har en VGA port och med det vi planerat för den så kunde det ev vara ett problem, XBOX 360 spelen , hur i hela … skulle vi få dom att fungera, och TV….
Det blev enklare än vad jag trott, XBOX 360 har nämligen en VGA kabel som extra tillbehör och efter lite sökande så hittade en sån på GAME, OnOff, och SIBA.

På Game så kostar den kabeln 199kr, vilket känns ganska rätt, men tyvärr så fanns ingen inne hos butiken, så det blev en resa till OnOff/SIBA.
Priserna på dessa webbsiter är klart missvisande, ok OnOff har i alla fall i finstilt priset ”Instore” medans SIBA har ett jäkligt bra pris på nätet, men tyvärr blev det en överaskning i kassan, det som på nätet kostar 249 kr har helt plötsligt i butiken ökat med 100:- till 349 kr så det känns lite som ett slag i magen.
TV delen har lösts med en Digital Tv Dongel till Laptopen så nu har Junior ett fullt Media paket för studentrummet och jag får svälja en klump stor som Gotland och längta till helgerna när han kommer hem med tvättsäcken.
Fakta Packard Bell Maestro 220
22″ TFT Wide skärm med en upplösning på 1680×1050 pixlar. Skärmen har en responstid på 5 ms och en betraktningsvinkel på 170/160 grader vertikalt och horisontellt. Ljusstyrkan är på 300 cd/m2 och kontrast på 700:1.
Fakta XBOX 360 VGA
XBOX 360 specifik kabel med kontakt till 360 i en ände och VGA plus ljud i den andra, perfekt för spelande när du vill slippa den traditionella  TV setup:en.

Post Author: The Gadgeteer