We have Liftoff (Ar Drone has landed)

Ar Drone

Ja ni vet den där dyra leksaken med 4 propellrar som går att flyga med valfri (nästan) SmartPhone och numera också laptop, jag kan avslöja att den är hyperkul.

Jag har fått låna en sån från Parrot och har dom senaste dagarna varit upptagen med att ladda batterier flyga en smula, skrämma sonen i huset och ha allmänt kul (plus decimerat diverse krukväxter då det här är en maskin som kan ansa det värsta ogräset du kan hitta)

ar drone

 

Naturligtvis har jag lite fler tankar om vad man kan göra med just en sån här pryl, eftersom jag också driver www.motormaniac.se där jag just nu håller på med ett projekt kallat Säpo SAAB så är det här en perfekt pryl för videobevakning när bilen står på utställningar.

 

Men man behöver inte alltid ha nytta av dom prylar som man kan göra dom mest fantastiska saker med, det som lockade mig med den här ja förutom att jag verkligen skulle kunna leka Storebror ser dig, är att ha möjligheten att köra efter GPS kordinater, för det blir lite mera spännande när man kan få olika tekniker att samarbeta med varandra .

Så att leka tafatt på en strand i sommar med en AR Drone, ja får junior här hemma som han vill nu så bara måste jag skaffa mig en sån så fort som det är möjligt, för det är inte bara han som tycker det är kul utan den här får verkligen ett leende att hoppa upp på mina läppar 🙂
Och efter CES mässan så har vi också nästa trevliga pryl att vänta på , nämligen AR MiniDrone, som flyger rullar och ställer till med en hel del kul saker alldeles själv nästan

Så nu är batteriet laddat igen och jag sitter och väntar på att det ska svalna av lite innan jag låter den jaga runt med kameran i lägenheten

Post Author: The Gadgeteer