Jay Z släppte album – med hjälp av Samsung

När den amerikanske rapparen Jay Z släppte sitt nya album under förra veckan fick en miljon Samsung-användare chansen att lyssna på låtarna först. Detta tack vare ett sponsoravtal värt fem miljoner dollar.

jay-z, samsung

Under förra veckan kom tillslut ett album som många musikälskare gått och väntat på. Den hyllade och kritikerrosade rapparen Jay Z släppte då sitt albumet ”Magna Carta Holy Grail”, men det var bara Samsung-användare som kunde köpa albumet redan då. Resten av fansen fick vänta några ytterligare dagar för att få tag på plattan i butik. Eftersom Samsung och den hyllade artisten har ett avtal, som uppges vara värt fem miljoner dollar, fick elektronikjättens kunder det exklusiva erbjudandet att lyssna på låtarna först. Men appen, som behövdes för att streama de nya låtarna, har även fått viss kritik av de egna Samsung-användarna. För att få tillgång till streaming var du tvungen att lämna ut flera uppgifter som möjligheten att spåra deras plats, telefonstatus och identitet.

 

Även om appen har fått viss kritik har det även visat sig vara en bra affär för den framgångsrike rapparen. Jay Z har genom åren visat sig vara en innovativ affärsman, vilket han själv rappat om: ”I´m not a business man. I´m business, man”. På det senaste albumet ”Magna Carta Holy Grail” är det framför allt singeln, med just namnet ”Holey Grail”, där Justin Timberlake gör en stark sånginsats som hyllats av pressen. Det var väl egentligen precis som de flesta odds förutspådde, att Jay Z återigen skulle leverera ett hyllat album, något som blivit synonymt med 44-åringen de senaste åren.

 

Om du är mer intresserad av fotboll kan du följa allsvenskan i fotboll via bet365, där det står att finna dagliga rapporteringar från en av världens jämnaste ligor.

Post Author: The Gadgeteer