Jag har blivit med Toughbook (Panasonic och ångrar mig redan)

Finns det någon sniknare leverantör på datorsidan än Panasonic, nej jag har faktiskt svårt att tro det

Vad grundar jag nu det på? Jo som vanligt så har jag suttit ute på Ebay och letat efter kul prylar som kan fungera i min lilla bubbla av bra att prylar för kommunikation och naturligtvis snubblat över en trevlig Panasonic Toughbook, och eftersom jag haft ett gäng såna tidigare så hade jag lite bra att ha prylar över  och genast blev det en installation av Gobi modem i den men…

Eftersom Panasonic Toughbooks skräddarsys för sina användare så verkar man ha en uppsjö av bra att ha fixar för att få igång hårdvara i dom här burkarna, och det är sånt man inte lägger ut på nätet direkt (eller ok Panasonic lägger inte ut bios över huvud taget till vissa modeller)

Panasonic-ToughBook-CF-T8-rugged-tablet-pc

Supporten är inte direkt trevliga, jag mailade en enkel fråga om hur det skulle fungera att få igång modemet och fick genast tillbaka (eller ok 17 timmar senare) att om jag hade behörighet att installera modem i min toughbook skulle jag minsann ha rätt filer och då jag saknade dessa så kunde jag skicka in datorn mot en kostnad förstås, ok jag har byggt mer avancerade prylar än Toughbooks åt större företag än Panasonic och vet hur modem antenner och annat fungerar toughbook:en är trots allt bara en dator .

Hello Jan,

There is no BIOS file that we can provide you to get the modem installed in your Toughbook. On the CF-T8, a Firmware file “might”
be needed for the modem to be detected. Also, the antenna are required to be connected and tested. If you are trained to install
the modem, then you should have the necessary files. Since you do not have, you are not trained.

At this point, your option to get the modem installed in the unit will be to send it to our service depot, where a Technician will install it
for you and test it. There will be a charge for this, but of course. If you need to set this up and have the unit sent into our service depot,
please fill in the details below.

Contact Name :
Telephone :
Company Name :
Shipping Address :
Toughbook Model# :
Toughbook Serial# :

Thank You.

Regards.

Jeev 5616

 

Så vad har jag nu lärt mig av detta, jo strunta i Toughbook troligen finns roligare leverantörer där ute med trevligare Helpdesk

Vad som kommer hända med min CF-T8? Troligen så kommer jag se hur mycket strk den tål innan den hamnar i återvinningen mycket pga det bemötande helpdesken gav mig plus att det känns sniket att skicka in en vara som köpts på Ebay för några få dollar för att uppgradera den för en kostnad som inte specificeras (och som garanterat kommer överstiga inköpet)

Så    Up Yours Panasonic

Janne E

Post Author: The Gadgeteer