It's Alive (FrankenMac:en är född)

Mac Os X, en rätt vanlig syn hemma hos prylfanatikern (aka jag) tidigare, oavsett om det låg på en G4 mac eller en intel baserad.

Men nu så har ekonomin krympt en hel del så det kändes inte lika lockande att hala upp den tomma bören för att göra några större inköp, så vad gör man?

Efter en hel del inventering på nätet hittades en Dell GX 620 maskin som såg rätt trevlig ut, men allra viktigast prislappen var helt överkomlig.

En st Mac OS X skiva inköptes på Apple store och diverse online forum granskades för att få det mesta rätt..

Eftersom priset låg rätt lågt på GX:en så fick jag dyka djupt ner i bra att ha lådorna hemma efter minne, 512mb var säkert en bra konfiguration någon gång i tiden, men idag så är det i minsta laget för att kunna göra något alls.

2GB sökte sig in i innandömet på burken, 40gb hd är inte heller det mest optimala, men bar att ha lådan gapade rätt tomt så det får fungera.

OSX 10.5.8 är ett trevligt operativsystem som kändes helt rätt, naturligtvis hade det säkert kunnat lockas in en snölepoard i burken, men eftersom det här var ett helgprojekt och skivan jag inköpt innehöll en vanlig leopard så kändes det helt onödigt att komplicera saker och ting.

Så nu står en FrankenMac och puttar förnöjt hemma, och med en 19″ Dell tft och enhel del trevliga mjukvaror så känns den stabil och jag kan förnöjt kontsatera att den här får pryda sin plats bland mina webb verktyg tills plånboken mår bättre…

-=Maniac=-

Post Author: The Gadgeteer