IT prylar för tuffa tag

Datorer och plattor är kul prylar när vi nu ska hålla kontakten på alla möjliga sätt, men när det kommer till lite tuffare tag så är dom också rätt ömtåliga.

Ok man kan alltid skaffa ett fodral som tål lite mera, men jag har hittat det ultimata (tack vare Ebay som vanligt) för vad kan vara bättre när civilisationens grundvallar än saker som tål  det mesta.

Vi börjar med datorn där jag hittat en Panasonic ToughBook CF-U1 en kul dator med en skärm på ”hela 5.5” och med hisnande 1gb minne som kom med XP som standard.

image01

Projektet kring den kommer bli att plocka in windows 8.1 embedded i den och få mjukvaran att fungera ihop med alla specialare i den här ”burken” dvs en trevlig handhållen dator med touchscreen inbyggt 3g och gps med militärspecar för tuffa tag (vilket i princip innebär att blir den smutsig så fram med slangen och spola av den.)

U1_Head_On_wStylus_500

 

Om man sedan kombinerar den ihop med min Satellit telefon som jag skrivit om innan så får man helt plötsligt en End of Days lösning för att hålla sig ajour med resten av världen dvs koppla upp sig när gps/3G/4G näten ligger nere för det är just fördelen med allt det här , så nu är nästa del snart igång  installation av 8.1 med drivisar .

Stay tuned 🙂

 

Post Author: The Gadgeteer