HomeServer Epilog (Vail)

Det har varit en trevlig tid att testa Microsofts Home Server , dvs deras RC version som snart landar i någon maskinvara hos någon trevlig leverantör (förhoppningsvis också i Sverige)
Så vad blir nu kontentan av mina tester:

Mjukvaran är klart trevligare än sin föregångare, helst med möjligheten att stream:a dom filmer som ligger på mediadiskarna och även dom andra filerna som musik och dokument.

Dom möjligheter som jag genast hittade var att kombinera det med dom bil-pc system som jag jobbar med, dvs kunna synkronisera musik och andra användbara media (spellistor, film listor mm) när man är inom räckhåll för hemma nätverket eller ett annat snabbt nätverk (homerun liknande?) som inte äter upp hela bandbredden på 3G/4G nätet i bilen.

Nackdelar som jag hittade av en slum var när jag tappade datuminställningarna på min test-server och blev tvungen att ominstallera hela paketet, hoppas det fungerar bättre i den skarpa versionen.

En annan nackdel för mig som bygger mina egna maskiner är att den här versionen inte går att får som OEM mjukvara, så enda möjligheten för mig som avancerad Dator GEEK, är att hålla utkik efter någon leverantör som vågar ta in den här i Sverige, eller beställa från nåt ställe i Europa eller USA som har den i sortimentet.. Eller strunta i Microsoft (vilket vore extremt synd) och bygga på någon Linux version…

Just nu kör jag Windows 7 på min Bil-Pc så det känns lite synd att riva upp ett fungerande koncept och börja om ( om Microsoft läser det här , kom gärna med något förslag till kontakt (a) prylparadiset.se )

-=Gadget GEEK=-

Post Author: The Gadgeteer