Futuristisk teknologi du snart kan börja använda

Ända sedan de ojämförbara klassikerna av Jules Verne, genom peaken av rymderan och slutligen till dagens digitala tidsålder har människor världen över riktat blicken mot framtiden för att kunna föreställa sig vilken fantastisk och makalös teknik människan kommer ha tillgång till under kommande årtionden. Trots att vi ännu inte har förmågan att skjuta upp människor till rymden i stora kanoner, eller bygga månbaser, har vår ras ändå utvecklats i ett rasande tempo den senaste tiden, och snart kanske typer av uppfinningar som tidigare varit omöjliga kommer kunna användas av gemene man. Här är några som du troligast kommer få se under kommande år!

Virtual Reality Headsets

 

Varje tv-spelsälskande barn drömde om att äga ett VR-headset när de var yngre, men den här festliga uppfinningen är inte decennier ifrån oss, och kan till och med komma att släppas senare i år! Oculus Rift, som för tillfället leder VR-racet bland teknik-utvecklare, har jobbat på sitt headset sedan 2012, och tack vare en framgångsrik Kickstarter-kampanj som fick ihop över 2 miljoner dollar, och ett köp av Facebook värt över 2 miljarder dollar, kan den här nästa generationens spelkonsoll bli din väldigt snart.

 

3D-skrivare

 

Att kunna tillverka och skapa vad du än kan föreställa dig, och att göra det från sitt eget hem, är en idé som fram tills nu har varit begränsad till science fiction, men snart kommer vi alla kunna köpa produkter som får dagens skrivare att verka sanslöst dyra. För tillfället måste du ha tillgång till mängder av tid eller en massiv lön för att kunna underhålla dig med lite 3D-skrivning, vilket gör detta till en futuristisk uppfinning bara lotterivinnare verkligen kan ta del av. Snart dock, med framstegen inom 3D-scanning (vilket tar bort den arbetsamma processen i att designa för 3D-skrivaren), kommer vi alla kunna tillverka, ja, vad vi än har lust till, men att spela lotto på sidor som VinnStort kanske ger dig chansen till en bättre position för att kunna skaffa de dyrare framtida modellerna.

 

Bättre Biobränslen

 

Att ersätta bensin och diesel med grönare, förnyelsebara alternativ är något mänskligheten desperat behöver göra för att bromsa en katastrofal klimatförändring, och biobränslen har alltmer blivit lyfta som en lösning. Fram tills nu har de dock krävt sockerrör och andra landätande produkter för att kunna produceras, vilket i sin tur satt igång matkriser och prishöjningar, men snart kommer biobränslen kunna produceras genom att använda biprodukter från jordbruk, såsom skott, växtstammar, bark osv., vilket samtidigt säkrar matproduktionen.

 

Labb-odlat kött

 

År 2013 imponerade forskare på köttälskare världen över när de förkunnade att de hade tillverkat världens första hamburgare på helt konstgjort vis. Medan den ätbara rariteten kostade mer än helt otroliga 3 miljarder kronor att tillverka, och hade smaken och konsistenten av lever, gav den en hint om ett koncept för en produkt som kan komma att minska världshungern, förbättra djurrätt och till och med bidra till att bromsa klimatförändringarna.

Post Author: The Gadgeteer