FOGG ja gratis är fortfarande Gott

Tidigare så har jag testat JOORS, det reklamfinansierade trevliga mobila bredbandet som gav dig 2 gb internet på din platta, dator eller mobil.

Fogg

Och nu så testar jag något annat dvs FOGG, ett annat alternativ men den här gången utan just reklam, ok jag måste erkänna jag fick tag på ett av FOGG’s gratiskort när man nu testade tjänsten tidigare och nu så finns det möjlighet att lägga sig på deras lista när nästa omgång går igång.

Så vad är nu fördelen med just FOGG? Jo det är faktiskt något helt underbart just nu i vår rätt globala värld som vi lever i, det här alternativet fungerar inte bara här i Sverige, utan det är tänkt att det ska kunna följa med vart man än åker.

Just nu så fungerar det i Sverige, Norge, Danmark, Irland Storbritannien och Schweiz men fler länder står på tur att öppna upp (en lista här för den som är nyfiken  ) så vad är då tanken?

Naturligtvis så är det att man ska prenumerera på mer trafik, 1 gb idag är rätt lite när man väl kommer igång och surfar runt kolar på film eller lyssnar på musik (även om jag kan känna att min 1 gb free känns som om det räcker längre än just JOORS 2gb men det är kanske bara en känsla, eller det kan vara något att testa mera under kontrollerade former)

Så hur bra är nu det här?

Jag kan säga att jag inte kan klaga, hr använt det här nu sedan den här sommaren (2013) och med resor både mellan Sverige och Danmark (svårt att låta bli när jag bor i Skåne) och Norge så har det aldrig varit några problem, FOGG hänger på 3’s tekniska lösning dvs kopplar upp sig med egna inställningar mot 3’s nät och känns både stabilt och snabbt när det behövs.

Så nu ska det testas lite mer plus med en dongel lösning för Laptopen (även om FOGG riktar sig mot smarta telefoner och plattor främst) så lär det bli en hel del extra trafik, och ja precis som jag sa kanske ett test mot andra leverantörer.

 

Post Author: The Gadgeteer