FOGG ger upp

FOGG

Företaget med visionen om gränslös uppkoppling, dvs att man skulle kunna ta med sig sitt surfande över gränserna,

Och det började bra med grannländer där tjänsten kunde användas (som Norge, Danmark) , Irland och England men sedan hände det väldigt lite ja förutom att det investerades en hel del från Hewlet Packard’s sida i företaget.

FOGG

 

Prylparadiset var snabbt där och fick ett trevligt FOGG sim kort som testades och förväntningarna var rätt höga, för det fanns så många möjligheter.

Med FOGG Free så hade jag 1gb fritt i månaden och eftersom jag bor granne med Danmark så var det perfekt att kunna sitta på tåget till Köpenhamn utan att behöva tänka på att det kunde bli surläskigt dyrt.

Efter lång tids stiltje så dimper det ner ett mail idag från FOGG

FOGG gör gemensam sak med HP vilket är rätt förståeligt då det kan vara svårt som liten operatör att slå sig fram på den här marknaden och konkurrera med redan etablerade företag i Mobil segmentet

Med HP så dyker nu tjänsten DataPass upp men tjänsten för oss som levt med gratis versionen bantas nu rejält, från 1 GB till 250 mb är ett avsevärt stort steg om man nu ska jämföra med tidigare erbjudande plus att det idag är oklart hur FOGG free användarna kommer fungera i framtiden.

fogg, hp datapass

HP DataPass bundlas just nu med 250 mb versionen tillsammans med HP’s Slate modeller.  Tjänsten är i det paketet gratis under 24 månader innan det måste börja betalas för att fortsätta använda tjänsten, i dagsläget finns inga uppgifter om ev kostnader utöver den surfmängden.

Så i dagsläget så verkar det inte finnas möjlighet att skaffa detta utan att låta en Slate följa med i paketet, det ska bli intressant att se hur nu HP kommer lägga prisnivåerna och hur det kommer se ut med gränslösheten, helst då FOGG teamet skriver att all ytterligare utvidgning nu stoppas.

Det var synd men väntat, det som nu återstår att vänta på är väl WiFog och JOORS nu då som dyker upp med nya tjänster i sina nät (om nu WiFog kommer kunna leverera sim kort istället för bara vänteplats i sina listor.

Se även CS

Post Author: The Gadgeteer