Final Fantasy XIII-2 demo-intryck

Den 11:e Januari i år så har Square Enix släppt demot till Final Fantasy XIII-2, uppföljaren till 2010 års Final Fantasy XIII.

Efter att ha spelat igenom hela demot nu så kan jag verkligen bli positivt inställd inför releasen februari. Det här känns verkligen som att de har försökt förbättra allt det negativa från sin föregångare. Då XIII var vackert och hade otroliga animationer så såg jag inget större innehåll bortsett från det yttre, men att koncentrera historien kring endast två huvudkaraktärer verkar verkligen ha varit till fördel under utvecklingen av det här spelet, då förra spelets historia var (enligt mig) spretig och ofokuserad under vissa partier.

 

Rösterna har också blivit mer passande och skådespelarna agerar ut mer än vad jag kunde se i föregångaren, då det tidigare hördes att vissa som gjorde rösterna var… antingen mindre engagerade eller fick lite dålig regi då karaktärernas dialoger oftast lät styltiga och artificiella. Noel och Serahs röster är faktiskt väldigt passande och det gör spelet så mycket bättre att handskas med då du ska följa dessa igenom hela spelet.

 

Paradigm systemet har kommit tillbaka till Final Fantasy XIII-2, men nu med en stor förbättring. Nu kan du få monster som du har slagits emot innan att hjälpa dig i dina strider, och du kan anpassa vilka monster som ska dyka upp till vilken paradigm. Monstren uppfyller även en sekundär funktion då de efter ett tag fyller upp en special-mätare som när du aktiverar, gör att monstret du har tillhanda för tillfället släpper lös en attack som skadar dina fienders Stagger-mätare rätt rejält.

 

Som alla Final Fantasy-spel så har det här spelet också överträffat sig själv när det kommer till grafiken. Hela spelet ser otroligt vackert ut, och Boss-slagen är mer storslagna än någonsin. Hela spelet verkar helt enkelt ha expanderat avsevärt från sin företrädare.

Jag var väldigt tveksam över att plocka upp det här spelet efter att jag blev rätt besviken av XIII när det kom ut, men nu så är jag hoppfullt entusiastisk och kommer försöka införskaffa mig spelet så fort som möjligt. En riktigt vacker och välagerad demo som visar upp allt spelet har att erbjuda och det nya boss-systemet  och party-paradigm systemet gör att spelet får en extra krydda som gör att Final Fantasy XIII-2 sticker ut ur mängden.

Inläggsförfattare: The Gadgeteer