En Massa Trassel

Imorgon kommer det Äntligen bli en massa trassel på biografer runt om i Sverige, jag talar naturligtvis om den nya 3D Disney filmen som har premiär den 4 Februari .

Vi talar naturligtvis om en riktigt hårresande film i bästa Disney manér där hela familjen kommer ha så där extra roligt som det bara kan bli på Bio. Med fart, fläkt och en massa roliga karaktärer och huvudpersoner gör Disney återigen en härlig saga till en upplevelse, och tekniskt så är det idag ingen som kan konkurrera med det här, jag lovar.

Trassel På YouTube

Hårresande Fakta:
De flesta tjejer gillar sitt hår, men tänk om det var 21,3 meter långt, som Rapunzels i den roliga sagan TRASSEL, som har både humor och själ och som släpps i Disney Digital 3D den 4 februari. Vare sig du gillar långt eller kort, rakt eller lockigt, ljust, rött eller mörkt hår så hittar du här tio ”hårresande” fakta om hår…

1. Det genomsnittliga antalet hårstrån på en persons huvud är 100 000. Blondiner har ofta fler hårstrån (i genomsnitt 140 000), medan rödhåriga har minst (90 000 i genomsnitt). Omkring 90 % av världens befolkning har mörkbrunt hår och undersökningar av hår som importerats till Storbritannien visar att blont hår kan kosta upp till tre gånger så mycket som mörkt hår. Priset på 100 g blont europeiskt hår är cirka 10 000 kr. (Källa: BBC).

2. Ny programvara och nya tekniker har utvecklats för att animera Rapunzels hår i TRASSEL, och den slutliga bilden innehöll upp till 140 000 individuella hårstrån (precis som en äkta blondin!)

3. Hår växer ungefär 1 cm i månaden. Så nu kan du räkna ut hur lång tid det skulle ta ditt hår att växa tills det var 2 134 cm långt precis som Rapunzels. Om du var flintskallig från början skulle det ta dig omkring 178 år!

4. Med hjälp av några av dina hårstrån kan vetenskapsmän (och -kvinnor) räkna ut ditt etniska ursprung, vad du äter, var du bor och din livsstil, men det finns en sak om dig som ditt hår inte avslöjar: ditt kön. (Källa: Naturhistoriska museet i London/Reuters).

5. Om en person med 30 cm långt hår placerade vart och ett av sina hårstrån ände vid ände skulle de räcka 42 km. Rapunzels hår skulle räcka 2 929 km!

6. Ett hårstrå har en livslängd på 2-7 år.

7. Mäns hår växer snabbare än kvinnors och allt hår växer snabbare i varmt väder. Så om du vill få ditt hår att växa snabbare ska du åka iväg på semester till varmare länder (bra ursäkt, eller hur?)

8. En person tappar mellan 40 – 100 hårstrån om dagen.

9. Världens längsta hår i verkligheten tillhör Xie Qiuping från Kina och var 5,6 meter när det mättes år 2004. Hon hade låtit håret växa i trettioett år (sedan 1973, när hon var tretton) för att uppnå detta. (Källa: Guinness rekordbok).

10. Ditt hår består av keratin, samma ingrediens som i naglarna, och det är lika starkt som järntråd. Normalt brister det inte förrän det sträcks omkring 70 % (eller när det utsätts för en kraft på ungefär 60 kg). Om du vill ta reda på mer om kraften och styrkan hos Rapunzels hår ska du gå och se TRASSEL, som släpps på Disney Digital 3D den 4 februari på en bio nära dig.

Jag älskar den här sortens filmer där kvaliteten är underbar storyn känns rätt och underhållningsvärdet ger den där känsla av att man går som på moln när man går ut från Bio’n

Post Author: The Gadgeteer