CopperHeadOS för säkerhetsskull

CopperheadOS

Vad ska man använda om man nu vill känna att telefonen är säker, ja varför inte köra CopperheadOS?

En trevlig release för Nexus telefoner som faktiskt tänker på det där med just säkerheten, nackdelen idag med alla appar som man kör kan vara att man aldrig riktigt är ensam om att veta var man är, många applikationer på Android telefonerna talar glädjerikt om för omvärlden (dvs appleverantörer Google, mfl) var du är i princip vad du gör och vem vet kanske till och med varför (Google now brukar väl fråga om Du är sugen på lunch eller middag med jämna mellanrum?)

copperheados-1024x520

I dagarna dök det upp nyheter om att yahoo scannat igenom alla användares e-post för nsa’s räkning  vilket kan kanske vara ett litet problem för att skydda människor mot förmodad terrorism, men vad händer om Du skickat info om nåt jobb som du gör, eller hur kass din chef har varit (till någon nära och kär) och den informationen blir köpbar, ok det är kanske lite foliehatt över dom tankarna, men ändå!

Copperhead

CopperheadOs kör f-droid och Du väljer själv vad du vill dela med dig, vilka appar du vill ha in och vilken epost du vill köra, naturligtvis finns det möjlighet att lägga till Google’s App-store (om man nu känner för det) .

Just nu kör jag själv en äldre variant av systemet på min klassiska Nexus 5:a (ekonomin tillåter ingen uppdatering av telefon just nu) men utvecklingen har gått vidare med 5x och 6p modellerna så det blir väl en uppdatering för mig också vad det lider.

Var?

Så hur får Du tag på en CopperHeadOs installerad telefon? Ja om du inte har en 5x eller liknande liggande och känner för att installera själv (eller om Du har en techsupport som vill göra det privat eller på jobbet) så går det att beställa en färdiginstallerad telefon från Copperhead och sedan sätta dig ner och vänta.

Och medans du ändå är inne på deras hemsida så kan du läsa på lite mera om vad som erbjuds, lovar att det är trevlig läsning om inte annat.

 

Gadgeteer

Post Author: The Gadgeteer