Bygger Bilmedia anläggning (och hemlig app)

Bygga BilMedia

Det har varit en knepig vår, min mamma gick bort i början av april (7/4 -14 Vila i frid Morsan så tar jag hand om farsan nu)

Så vad händer nu då? Jo livet går vidare trots allt eller vad man nu kan säga, och det har blivit att ärva en bil en Hyundai I30 så då ska jag väl göra den lite roligare eller hur och varför inte lite bilmedia ?

Så vad gör man med en annars helt normal bil som är rätt maxad med utrustning direkt från fabrik? Ja minus GPS anläggningen (som fått en hel del kritik innan så det var väl lika bra) men en Bilmedia anläggning?

$T2eC16R,!yIFJBQc1-(9BSUh(9g-lQ~~60_57

 

Varför inte sätta ihop nåt eget, hade lite planer innan på att plocka in en liknande lösning i Polis-SAAB en som jag skrivit en hel del om på www.motormaniac.se  men eftersom det har blivit lite ändringar kring mina egna funderingar nu så blir det inte så många fler polisbilar utan nåt helt annat på MotorManiac.

Så vad har jag då funderat kring, jo så fort ovanstående konsoll dimper ner från Korea så ska det placeras en 7″ touchscreen i den, kopplad till en Raspberry PI med egen utvecklad mjukvara, och en hel del extra som kan vara bra att ha, tex en arduino med möjlighet att läsa CanBus meddelanden

 

raspberry-pi-model-b-small-800x800

Plus att jag äntligen börjat med en liten ide som jag haft några år, som inkluderar GPS lite som Waze fast med andra ideer för hur det borde fungera för just dom som använder appen

Ja jag har en hel del ideer av det slaget och nu börjar det bli dags att göra något av allt som snurrar kring i mitt huvud.

Donationer: Snälla jag har behov av just såna just nu, att driva både MotorManiac och prylparadiset är något jag tycker om och håller mina tankar en bit från allt det som nu hänt den senaste tiden, så snälla hjälp till att hålla igång det här Snälla….?

 

// Janne

 

Post Author: The Gadgeteer