Att skapa en Smart Bil

Smarta Prylar

Vi har smarta telefoner, smarta klockor vår TV är rätt smart och allt hålls ihop tillsammans med smarta tjänster,J a man kan verkligen säga att vi lever i en rätt smart värld.

Och nu börjar bilarna bli rätt smarta också, senaste veckorna har BMW, Volvo och fler biltillverkare talat om smarta system i sina bilar man pratat om M2M kommunikation dvs maskin som talar med maskin för det är rätt mycket man kan göra bara genom att sätta in rätt komponenter i just bilen för att göra en Smart Bil

Men om man nu inte har råd med en ny blank och hypersmart bil vad gör man då?

Ja varför inte titta på en trevlig sak från Parrot som gör dom flesta bilar (med lite snäll övertalning) rätt smart

Parrot’s Asteroid Smart till exempel är ett utmärkt exempel

Asteroid, Smart, Parrot

 

En nöjesanläggning till bilen med en Android själ, dvs en trevlig Infomedia enhet i just rätt storlek som kan göra faktiskt (med rätt appar) det som dom nya och rätt så dyra systemen kan göra, för lägger man till en OBD-2 läsare och rätt program så kan den hålla reda på vad som händer innanför huven , det tillsammans med utvalda appar från Parrot kan verkligen göra bilfärden till ett verkligt nöje.

obd-2

 

OBD-vad kanske en del av Er säger. O

Obd-2 står för OnBoard Diagnostic och är något som finns på bilar från årsmodell -97  och framåt (kan finnas på vissa äldre modeller också) och om du varit och kontrollbesiktat bilen så har Du kanske sett besiktningsteknikern plugga in en kontakt i din bil, hummat menande och förhoppningsvis inte hittat något fel.

Obd2 håller reda på felkoder och felaktigheter på bilen och som sagt med rätt mjukvara så kan man göra en diagnos på din bil på avstånd om det skulle krävas.

Så nu kan dom flesta gamla bilar bli mer eller mindre smarta dom också, och Parrot har fler modeller av just Infotainment lösningar för mobil kommunikation, så titta in till dom och se själv ge dig själv en smart bil

Post Author: The Gadgeteer