Återanvändning av Datorer (telefoner & annat)

Återanvända

Ja allt behöver inte vara nytt hela tiden eller hur, ok visst är det kul att gå runt i teknikbutiken (live eller på nätet) och välja bland alla roliga prylar som är till salu där.

waste_electrical_c

Men allt behöver inte alltid vara nytt, och det ska jag verkligen bevisa den här gången när jag åker över till Chile (läs mer på www.tripstyle.se )

För den här gången så har jag letat återvunnit och återupplivat diverse saker från Ebay , Arrow direct (säljer begagnad it utrustning) och Tradera för att hålla nere kostnaden rätt rejält.

För som jag nu skrivit innan så är det inte enkelt att hålla igång just Prylparadiset när det i princip inte är några intäkter alls just här, men i alla fall lite berättelse om vad som kommer tas med och vad jag nu gjort.

Huvud-dator blir en Panasonic Toughbook CF-19 en dator gjord för rejält tuffa tag och som verkligen gör skäl för namnet Tough, och som kan hänga med utan att för den delen vara varken i vägen eller allt för ömtålig, inköpt på Ebay för strax över 1500 kronor ,

Läsplattan (ja man behöver väl en sådan också) är en Toughpad också från panasonic som trillade in för strax under 1000 lappen och som har allt som behövs (lägger upp options och techspec:s senare)

Telefonen blir en Nexus 5 med custom distro vilken har jag inte bestämt än och det börjar bli lite i sista minuten innan installationen nu .

Kameror från Olympus där jag fick tag i 3 st för strax över 150 kronor tillsammans på tradera och sedan lägger jag till min Action Cam as-15 från Sony som jag haft ett tag , som sagt presentation snart på tripstyle och här…

Sedan viken leverantör det blir av WWAN och telefon i Chile får vänta tills vi är där, kommer göra som jag gjorde tidigare när jag reste i jobbet och skaffa ett lokalt kontantkort för att hålla kostnaderna nere när man har kontakten lokalt.

Det som är just intressant med lite äldre utrustning är just att ska den bara användas för att hålla koll på Sociala medier, skriva lite och ev se på lite enklare film mm så räcker den helt klart till, ok det blir knappast att jag kommer köra större bildbearbetning eller liknande

 

Post Author: The Gadgeteer