Återanvändning (Sagan om Toughbook)

Gamla datorer är det verkligen dags att lämna dom i återvinningen? Ok frågar du återförsäljaren så lär du få ett rungande jakande svar eller hur!

aadda8cb5a116d1be03a2fdff2abc158

Själv hittade jag en trevlig Panasonic Toughbook (CF-18 modellen) på Ebay, men vad gör man med en dator som sett sitt bäst före datum springa förbi?

När den levereades en gång i tiden så hade den Xp-tablet 2005 installerad och det fungerade säkert helt perfekt men idag då xp inte uppdateras utan ses mest som en risk så kanske det kan vara dags att plocka in något bättre eller hur?

Själv passade jag på att installera Linux Mint på den och eftersom panasonic varit rätt hjälpsamma med specar till linux communityn så fungerar dom flesta special knapparna direkt plus att digitizer skärmen fungerar som den ska.

Eftersom den här kommer från USA så är wwan kortet som följer med ett CDMA kort (dvs det gamla 450/900 telefon systemet) så just nu söker jag efter lite mer trevliga saker att byta ut mot, ett hdspa modem och en inbyggd gps så kan den här få ett nytt liv och följa med ut friluftsmässigt .

En dator som kan följa med utan att man är rädd för att den ska gå sönder (så lätt) och som kan göra lite enklare saker som kommunikation, gps och hålla reda på mina bärbara kommunikationsradio apparater (som ni sett har det smugit sig in lite Airsoft artiklar här och japp där följer också min Toughbook med)

Att återanvända kanske inte är så dåligt , har faktiskt 3 olika Toughbooks som ska få en liten genomgång här plus att det blir lite moddning för att göra saker lite roligare både för Er och för mig, för det är väl det som är det viktiga, att det ska vara roligt eller hur.

Modellerna som jag nu har är en Toughbook CF-18, en Toughbook CF-T8 och en Toughbook CF-U1 3 helt olika datorer med unika utseenden och användingsområden…

Inläggsförfattare: The Gadgeteer